top of page

Model Subaru Outback získal v japonskom programe hodnotenia nových vozidiel cenu Best Award 2021.


Tokio, 25. mája 2022 – Spoločnosť Subaru Corporation dnes oznámila, že (japonský model) Outback získal ocenenie Best Award 2021 v rámci japonského programu hodnotenia nových vozidiel (JNCAP), ktorý organizuje Ministerstvo pôdohospodárstva, infraštruktúry, dopravy a cestovného ruchu (MLIT) a Národná agentúra pre bezpečnosť automobilov a pomoc obetiam nehôd (NASVA). Po minuloročnom zisku titulu Best Award 2020 za model Levorg si tak značka Subaru vyslúžila najvyššie ocenenie od JNCAP dva roky po sebe.


V rámci programu JNCAP 2021 sa päť hviezdičiek udeľuje vozidlám s automatickým systémom tiesňového volania v prípade nehody, ktoré dosiahli „áčkové“ hodnotenie za bezpečnosť pri zrážke aj za preventívnu bezpečnosť. Outback dostal „áčko“ za príslušné bezpečnostné kategórie a tiež za pokročilý systém automatického oznamovania nehôd dostupný v rámci pripojených služieb Subaru STARLINK. Spomedzi všetkých vozidiel s 5-hviezdičkovým hodnotením si Outback pripísal najvyšší celkový počet hodov (185,02 zo 190 bodov) a získal od JNCAP ocenenie Best Award 2021.


Čo sa týka bezpečnosti pri zrážke, Outback využíva kombináciu globálnej platformy Subaru a ucelenej konštrukcie vnútorného rámu, ktorá v porovnaní s predošlým modelom prináša vyššiu mieru tuhosti a pohlcovania energie nárazu. Okrem toho sa v rámci konštrukcie zaviedla druhá dráha na odvádzanie záťaže, s cieľom znížiť pri nehode škody nielen vo vzťahu k pasažierom vo vlastnom vozidle, ale aj u druhého účastníka kolízie. Outback chráni vodiča a ostatných cestujúcich prostredníctvom ôsmich štandardných airbagov a v štandardnej výbave má aj airbag na ochranu chodcov, ktorý zmierňuje následky zrážky pre chodca.


Z pohľadu preventívnej bezpečnosti majú všetky verzie modelu Outback v štandardnej výbave novú generáciu systému EyeSight so širším zorným poľom v kombinácii s novo pridaným elektrickým posilňovačom bŕzd, ktoré spoločne zaručujú lepšiu odozvu brzdového asistenta, aby pomohli zabrániť zrážkam na križovatkách v najrôznejších situáciách.


V rámci svojho cieľa „prinášať všetkým šťastie“ bude Subaru aj naďalej zvyšovať bezpečnosť prostredníctvom svojich primárnych, jazdných, pasívnych, preventívnych a po novom aj pripojených bezpečnostných technológií podľa zásady „celkovej bezpečnosti“, ktorá je základom potešenia z jazdy a pocitu istoty všetkých vodičov a pasažierov. Prostredníctvom tohto úsilia sa značka SUBARU snaží dosiahnuť do roku 2030 nulový počet smrteľných dopravných nehôd*1.


Výsledky hodnotenia modelu Legacy Outback (odkaz na webovú stránku agentúry NASVA)


*1: Nulový počet smrteľných dopravných nehôd medzi pasažiermi vozidiel Subaru a ľuďmi, ktorí utrpeli zrážku s vozidlami Subaru, vrátane chodcov a cyklistov.

120 views
bottom of page